‘Geen nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames, coronadoden in Groningen’

nieuws

In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus, evenals het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens, gelijk gebleven aan de aantallen van woensdag. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM donderdag publiceerde.

Volgens de Rijksdienst zijn 7,7 op de 100.000 inwoners uit onze gemeente in een ziekenhuis opgenomen (geweest) met COVID-19, achttien patiënten in absolute getallen. Dit aantal is nu lange tijd stabiel. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn 164 inwoners van de gemeente positief getest en overleden drie inwoners aan de gevolgen van het virus.

Landelijk zijn sinds woensdag 28 mensen gemeld als overledene aan het coronavirus, maar deze sterfgevallen vonden niet allemaal in de afgelopen 24 uur plaats. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.590. In de ziekenhuizen werden de afgelopen 24 uur 27 mensen opgenomen in een ziekenhuis. Het totaal aantal patiënten dat nu in een ziekenhuis ligt of heeft gelegen, komt daarmee op 11.457. Bij 270 mensen werd het coronavirus vastgesteld. Het totaal aantal besmette personen staat nu op 43.481.