Regio Groningen houdt minister Wiebes aan gewekte verwachtingen

nieuws
Bron afbeelding: Aardbeving van 2018-01-22 07:23:17 (UTC)

De Groningse overheden houden minister Wiebes van Economische Zaken aan het door hem toegezegde tijdpad en tempo voor de afbouw van de gaswinning. Dat stellen de overheden in een persbericht.

Het gaat om de Provincie Groningen, de aardbevingsgemeenten, waterschappen en veiligheidsregio. Zij adviseren Wiebes om continu te kijken naar mogelijkheden om de versterkingsopgave en schade-afhandeling te versnellen. Ook moet hij met maatregelen komen om de maatschappelijke ontwrichting terug te dringen. De minister heeft verwachtingen gewekt en Groningen rekent hierop, ondanks de afbouw van de gaswinning.

Daar komt nu ook nog de onzekerheid rondom de coronacrisis bij, plus de daardoor oplopende vertraging in schade-afhandeling en versterking. Het betekent voor de inwoners van Groningen een stapeling van problemen die leiden tot maatschappelijke ontwrichting, aldus de regio. Die adviseert de minister om met extra adequate maatregelen te komen.

Deel dit artikel: