Nieuwbouw gymzaal OBS Karrepad kost gemeente 7 ton

De gemeente steekt 700 duizend euro in de nieuwbouw van de gymzaal van OBS Karrepad aan de Molukkenstraat. De gymzaal brandde in november vorig jaar af, maar de school ernaast bleef behouden.

De nieuwbouw kost 1,5 miljoen euro. Omdat het om een verouderde zaal gaat, vergoedt de verzekering maar een deel van dat bedrag, ruim 800 duizend euro. De gemeente draait op voor de rest. De leerlingen van OBS Karrepad gaan voor hun gymles voorlopig naar de sporthal in Hoogkerk. De verzekering betaalt het busvervoer tussen school en sporthal. De kosten daarvan bedragen ruim 57 duizend euro per jaar.

Wethouder Carine Bloemhoff laat nog onderzoeken of de nieuwe gymzaal groter kan worden dan de oude, zodat er meer sportactiviteiten kunnen plaatsvinden.