Groningse vrouw krijgt twee jaar cel voor mensenhandel en uitbuiting minderjarigen

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel wegens uitbuiting van twee minderjarige meisjes. Dat maakte het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden afgelopen vrijdag bekend.

Van de twee jaar celstraf zijn tien maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. De vrouw kreeg eerder van de rechtbank in Groningen dezelfde straf opgelegd, maar de vrouw ging in hoger beroep. Naast mensenhandel en uitbuiting krijgt de vrouw straf voor witwaspraktijken. Ook moet de vrouw aan één van de slachtoffers een schadevergoeding van 10.000 euro betalen.

De slachtoffers waren twee 17-jarige meisjes die weggelopen waren uit jeugdinrichting Het Poortje in Groningen. De meisjes waren, volgens de rechtbank en het OM,  niet in staat om zich tegen de vrouw en haar reeds veroordeelde vriend te verweren.