Groninger Belang wil fonds om afgeschreven zonneparken en windmolens op te ruimen

nieuws
Foto: zonneweideglimmen.nl

De fractie van Groninger Belang in de Provinciale Staten wil dat alle energie-investeerders verplicht opbrengsten opzij zetten om afgeschreven zonneparken en windmolens op te ruimen. Daarvoor dient de fractie een motie in bij het college van Gedeputeerde Staten.

“Zonder zo’n fonds is de kans aanwezig dat investeerders en overheden naar elkaar kijken als er kosten gemaakt moeten worden voor onderhoud of het afbreken van deze wind- en zonneparken”, aldus Statenlid Hans Haze.

Volgens de fractie is Groningen onder de grond al verpest en is het  blijvend verpesten van het Groninger landschap en vergezichten voor Groninger Belang onacceptabel. Haze: “Het fonds moet voorkomen dat dezelfde historische blunder wordt begaan als bij de gaswinning.”

Deel dit artikel: