Gemeente trekt 4,5 ton uit voor fietsparkeren rond hoofdstation

De gemeente stelt 450 duizend euro beschikbaar voor een kwaliteitsimpuls voor het fietsparkeren bij het hoofdstation. Het aantal fietsplekken zal daar toenemen van 10 duizend exemplaren nu, naar uiteindelijk 16.500 stuks.

Na de ombouw van het hoofdstation door Strukton komt er een ondergrondse stalling bij, met ruimte voor 6 duizend fietsen. Dat zijn er duizend meer dan waar op gerekend was. Strukton biedt echter niet de duizend extra benodigde fietsenrekken aan. Die moet de gemeente betalen.

Verder ging de gemeente ervan uit dat de 800 rekken die langs van Van Hallpad staan, verplaatst zouden worden naar de westflank. Omdat die rekken niet geschikt zijn voor een elektronisch verwijzingssysteem, moeten er nieuwe rekken komen.