Gemeente opent locatie voor hulp bij werk en scholing in Beijum

nieuws
Foto: WIJ Beijum

De afdeling Werk & Participatie van de gemeente Groningen opent op 2 juni aanstaande een locatie in De Wegwijzer in Beijum. Daarmee wil de gemeente beter bereikbaar en toegankelijk zijn voor inwoners in het oostelijke deel van de stad.

De locatie, gevestigd in De Wegwijzer aan de Ypemaheerd, is een aanvulling op de afdeling Werk & Participatie aan het Harm Buiterplein. ”Door een locatie aan de oostkant van de stad te openen zijn we als gemeente goed bereikbaar voor de mensen die daar wonen. We kunnen hen dichtbij huis helpen bij vragen over werk en scholing. Bovendien krijgen inwoners bij vragen over werk of een opleiding met slechts één vast contactpersoon van de gemeente te maken. Een mooie ontwikkeling”, vertelt wethouder Carine Bloemhoff.

De vestiging in Beijum is een proef die vooralsnog een jaar open blijft, als onderdeel van het Werkprogramma van de gemeente Groningen. Dit heeft als doel 500 extra bijstandsgerechtigden te activeren tussen 2020 en 2022.

Deel dit artikel: