Extra corona-maatregelen op station Groningen-Noord

nieuws
Foto Andor Heij: Noorderstation

NS en ProRail gaan vanaf volgende week stapsgewijs extra coronamaatregelen nemen op stations. Daarom worden deze week op station Groningen-Noord afstandslijnen bij de trappen en kaartverkoopautomaten geplaatst. De aanvullende maatregelen moeten het openbaar vervoer meer ‘corona-proof’ maken.

Vanaf 11 mei kunnen reizigers bij de ingangen van het station (en vijf andere stations in Nederland) op borden en pictogrammen zien wat de coronaregels zijn. Naast de anderhalvemeter-regel wordt geadviseerd om zo veel mogelijk rechts aan te houden, zo weinig mogelijk aan te raken, vier treden afstand te houden op roltrappen, vijf tegels afstand te houden op perrons en met maximaal twee personen tegelijk gebruik te maken van de liften.

De coronaregels staan op informatieschermen en worden, wanneer nodig, ook via de omroepberichten onder de aandacht gebracht. Verder worden de stations extra schoon gemaakt met desinfecterende middelen. Denk aan deurklinken, drukknoppen en andere plekken die mensen aanraken.

De stapsgewijze invoering start op zes stations: Arnhem Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Gouda, Culemborg en Groningen-Noord. De effecten van de maatregelen worden hier gemonitord en vervolgens gedeeld met alle vervoerders. Vervolgens bespreekt de sector of en hoe deze verder worden kunnen worden doorgevoerd in de gehele ov-sector.