Bouwvakkers redden baby-eendjes uit gedempt Oude Winschoterdiep

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Bouwvakkers en medewerkers van de Dierenambulance hebben vrijdagmiddag een aantal baby-eendjes gered uit het Oude Winschoterdiep waar deze weken dempingswerkzaamheden plaats vinden. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De reddingsactie vond plaats rond 14.45 uur. “Deze hele maand zijn bouwvakkers bezig met voorbereidende werkzaamheden op het dempen van het Oude Winschoterdiep”, vertelt Wind. “Dit dempen is nodig zodat straks het laatste deel van de oude zuidelijke ringweg gesloopt kan worden en de bouwkuip voor de verdiepte ligging op deze plek kan worden aangelegd. Bij de werkzaamheden stuitte men vrijdagmiddag ineens op een aantal baby-eendjes.”

Bouwvakkers kregen hulp van de Dierenambulance. “De eendjes zaten onder het wegdek en werden ontdekt tijdens graafwerkzaamheden. Hoe ze daar terecht zijn gekomen is onbekend.” Volgens Wind zijn in ieder geval twee baby-eendjes gered. Zij maken het ogenschijnlijk goed.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl