Waarschuwingsschot gelost na wilde achtervolging in Zeeheldenbuurt

Politieagenten hebben zaterdagavond een waarschuwingsschot gelost na een wilde achtervolging in de Zeeheldenbuurt. Dat meldt de politie.

“De achtervolging begon rond 21.00 uur”, vertelt een politiewoordvoerder. “Op de Paterswoldseweg wilden we een auto controleren waar vier mannen inzaten. Bij die controle zijn ze er vandoor gegaan en negeerden daarbij een stopteken.” Wat volgde was een achtervolging die eindigde op het Van Brakelplein waar de auto klem kon worden gereden. “Daarbij is ook een waarschuwingsschot gelost. Ter plekke kon de eerste verdachte aangehouden worden. Drie andere mannen gingen er rennend vandoor. Alle drie konden in de omgeving worden opgespoord en gearresteerd worden. Het viertal is overgebracht naar het cellencomplex.”

Tekst gaat verder onder de foto


Een politiehond is op het Van Brakelplein op zoek naar de huls. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Goederen uit auto gegooid
Volgens de politiewoordvoerder werden er tijdens de achtervolging diverse goederen vanuit de auto weggegooid. Deze spullen zijn in beslag genomen. “Op het Van Brakeplein zijn we een onderzoek gestart. De betrokken auto is door een bergingsbedrijf weggesleept en zal de komende dagen verder onderzocht gaan worden. Straks komt er een politiehond ter plaatse die gespecialiseerd is in het vinden van de huls.”

Die politiehond arriveerde rond 22.30 uur. Een half uur later was de huls gevonden en kon de afzetting worden opgeheven. De mannen die aangehouden zijn zullen de komende dagen verhoord worden.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl