Verdachte die buschauffeur en vier andere personen mishandelde blijft langer vastzitten

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De 22-jarige man uit Delfzijl die twee weken geleden op het busstation in Groningen een buschauffeur en vier andere personen mishandelde blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten.

De mishandeling vond plaats op 15 april. In de tweede helft van de ochtend stapte de verdachte een bus binnen. Nadat hij zijn shirt had uitgetrokken en daarop werd aangesproken ging hij door het lint. Daarbij sloeg hij de buschauffeur. Ook werden twee vrouwelijke passagiers en twee toezichthouders mishandeld. De chauffeur en één van de vrouwelijke passagiers raakten dusdanig gewond dat zij met een ambulance overgebracht moesten worden naar het ziekenhuis. Het ging bij hen om lichte verwondingen.

De man wordt echter verdacht van poging tot zware mishandeling. De verdachte moest woensdag voorkomen voor de raadkamer van de rechtbank en die bepaalde dat hij negentig dagen langer in voorarrest moet blijven zitten.

Deel dit artikel: