Studenten psychologie verdacht van tentamenfraude

nieuws
Bron foto: Elin Stil

De examencommissie van psychologie verdenkt een twintigtal studenten van tentamenfraude. Dat meldt de Universiteitskrant.

De fraude zou zijn gepleegd bij de online hertentamens van Statistiek 1b en Statistiek 2 van vorige week. Voorzitter Maarten Derksen van de examencommissie zegt, bewijs te hebben dat tijdens het tentamen in WhatsAppgroepen overlegd werd over vragen en antwoorden.

Volgens de Ukrant trokken medestudenten die ook in de appgroepen zaten aan de bel. Deze studenten worden opgeroepen zich deze dag nog te melden bij de commissie. Ze worden ook persoonlijk benaderd. Daarna wordt bepaald wat met de fraudeurs gebeurt. Wie zich niet meldt en toch op fraude wordt betrapt, wordt volgens Derksen waarschijnlijk uitgeschreven van het vak.

Aan het bewuste online tentamen namen vorige week donderdag ongeveer 500 studenten deel. Ze werden daarbij niet in de gaten gehouden door docenten via de webcam en microfoon.