Stichting Boomwachters Groningen opgericht

nieuws
Foto: Wikimedia Images via Pixabay

De nieuwe Stichting Boomwachters Groningen heeft 22 april, de Dag van de Aarde, uitgekozen om haar organisatie bekend te maken.

De stichting houdt zich onder andere bezig met het bevorderen van de gezondheid, het behoud en de bescherming van bomen en groene ruimten in de gemeente en provincie Groningen. Er is een driekoppig bestuur en een werkgroep van vrijwilligers, allen met vele jaren ervaring in het ‘bomenwerkveld’. Voorzitter Kristin McGee was medeoprichter van de Bomenridders in Groningen. Daar vertrok ze eind vorig jaar na een bestuursconflict.

De Stichting Boomwachters wil een herziening van de kapvergunningsprocedures, zodat ecologische en omgevingsbelangen beter worden meegewogen en bomen niet gekapt worden terwijl een procedure nog loopt, zoals bijvoorbeeld gebeurde bij de A-kerk.

Verder wil de stichting dat het beleid en de plannen van de gemeente beter en transparanter worden, zeker als het gaat om de bescherming van bomen. Dat geeft de inwoners meer zeggenschap over hun buurt. Ook moet er beter gecommuniceerd worden tussen beleidsmakers, politici en boomwerkers die verantwoordelijk zijn voor snoei en kap.