Statencommissies vergaderen vanaf donderdag schriftelijk

nieuws
Foto: Andor Heij

De Provinciale Staten van Groningen starten donderdag met schriftelijke Statencommissies. Dat doen ze om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

Voor inwoners betekent dit dat ontmoetingen tussen Statenleden en inwoners, zoals Praten met de Staten en gast van de Staten,  voorlopig niet mogelijk zijn. Inwoners die gebruik willen maken van het inspreekrecht hebben na de start van een schriftelijke Statencommissie twee weken de gelegenheid om hun inspreekbijdrage per e-mail aan te leveren bij de Statengriffie (statengriffie@provinciegroningen.nl).

Nu Provinciale Staten wettelijke gezien ook via digitaal vergaderen besluiten mogen nemen, wordt gekeken of dit technisch gerealiseerd kan worden. Tot die tijd zullen de Staten schriftelijke vergaderen en alleen bijeenkomen voor noodzakelijke besluiten in een zo klein mogelijke samenstelling. De duur van de tijdelijke schriftelijke vergaderwijze is afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM.

Deel dit artikel: