Recreatievaart moet brugbediening drie dagen van tevoren aanvragen; meerdere sluizen gesloten

nieuws
Foto: Tom Veenstra

De provincie Groningen neemt extra maatregelen om de bediening van de bruggen en sluizen te beperken vanwege het coronavirus. Dat gaat in Vanaf donderdag 9 april.

Deze extra maatregelen gelden uitsluitend voor de recreatievaart. Schippers die gebruik willen maken van brug- of sluisbediening van een groot aantal vaarwegen moeten zich 72 uur van tevoren, op werkdagen tussen 08.00 uur en 12.00 uur aanmelden. Bediening voor de recreatievaart vindt alleen plaats op werkdagen. In het weekend kan de recreatievaart op deze vaarwegen geen gebruik maken van brug- en sluisbediening. Deze situatie geldt minstens tot en met 28 april aanstaande.

In de Stad wordt de Jan Bronssluis compleet gesloten. Andere vaarwegen in de Stad waar de beperking voor de recreatievaart geldt zijn het Winschoterdiep, het Noord-Willemskanaal, de zuidzijde van het Reitdiep (vanaf de Plataanbrug tot en met de Dorkwerdersluis) en de Noordzijde van het Reitdiep (vanaf de Platvoetbrug tot de Reitdiepbrug.)

Deel dit artikel:

  1. En wat is de bijdrage aan de bestrijding van corona vraag ik me af? Een schip in een sluis is nou niet echt een risicofactor te noemen. En als de brug/sluis al op locatie bedieind moet worden is er geen contact tussen de bediener en schippers. Beetje onzinnige maatregel, boodschappen doen is al risicovoller.

  2. Wat een complete onzin! Het gaat vrijwel uitsluitend om zelfbedienings- of op afstand bediende sluizen en bruggen voor een enkel bootje. Voor de beroepsvaart geldt de beperking niet. Gelukkig ben je in Drenthe en Friesland gewoon van harte welkom…. Niet goed voor de toch al slecht voorziene en kwetsbare recreatievaart in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *