Provincie verlengt aangepaste bediening bruggen en sluizen tot 1 juni

nieuws
Foto: Tom Veenstra

De extra maatregelen die de provincie Groningen begin april voor recreatievaart nam bij de bediening van de bruggen en sluizen worden tot en met 31 mei verlengd.

Bruggen en sluizen beperkt of niet meer bediend. Recreatievaart die gebruik wil maken van brug- of sluisbediening van een groot aantal vaarwegen moet zich drie dagen vooraf aanmelden. Bediening voor de recreatievaart vindt alleen plaats op werkdagen. In het weekend kan de recreatievaart op deze vaarwegen geen gebruik maken van brug- en sluisbediening. Voor de overige scheepvaart blijven worden de bruggen en sluizen bedienend volgens de winterbediening.

In de Stad wordt de Jan Bronssluis compleet gesloten. Andere vaarwegen in de Stad waar de beperking voor de recreatievaart geldt zijn het Winschoterdiep, het Noord-Willemskanaal, de zuidzijde van het Reitdiep (vanaf de Plataanbrug tot en met de Dorkwerdersluis) en de Noordzijde van het Reitdiep (vanaf de Platvoetbrug tot de Reitdiepbrug.)

Deel dit artikel: