Meerstad krijgt tweede basisschool

Er komt na de zomer een tweede school in de wijk Meerstad. De voorlopige naam is Groenewei.

Het gaat in eerste instantie om een semi permanent gebouw. Begin volgend jaar start de bouw van de definitieve school. Die moet halverwege 2022 klaar zijn. De school biedt dan plaats aan 450 leerlingen.

Ook de bestaande Meeroeverschool wordt op termijn vervangen door nieuwbouw. Dat gebeurt enkele jaren na de oplevering van IKC Groenewei. Ook de Meeroeverschool krijgt een capaciteit van 450. Door de groei van het aantal leerlingen komt er komend schooljaar al een semi permanente bouwlaag.

Over vijf tot tien jaar worden er 1250 basisscholieren verwacht in Meerstad. Dat is voor de duur van tien tot vijftien jaar. Daarna wordt weer een afname verwacht in kinderen in die leeftijdscategorie. Daarom komt er in de Zeilen een semi permanente school.

Deel dit artikel: