“Kans op extreem droge aprilmaand”

nieuws
Foto: Erick Bakker

De kans is aanwezig dat deze aprilmaand extreem droog gaat verlopen. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis donderdag.

“Het is niet ondenkbaar”, zegt Kamphuis. “De meeste modellen gaan op dit moment uit van een aanhoudend machtsvertoon van hogedrukgebieden. Deze gebieden geven maar weinig ruimte voor storingen waardoor neerslag niet in onze buurt komt. Ik denk dat dit hardnekkige patroon een groot deel van de maand in stand zal blijven.” Kamphuis waarschuwt alvast de boeren en akkerbouwers. “Ik denk dat zij er maar beter rekening mee kunnen houden dat dit scenario werkelijkheid wordt.”

Ook de komende dagen blijft het vrijwel droog hoewel de temperatuur wel een stapje terug doet. “Komende nacht is er kans op grondvorst. Vrijdag is het vrij zonnig maar doet de temperatuur wel een stapje terug en wordt het veertien graden. Het Paasweekend gaat flink wat zon geven met temperaturen op zaterdag rond de achttien graden en twintig op zondag. Op zondag is er wel kans op een bui. Op Paasmaandag gaat de temperatuur een vrije val maken en wordt het tien graden.”

Deel dit artikel: