Inspraak over Suikerzijde vanaf nu mogelijk

nieuws

Alle documenten over het nieuwe stadsdeel De Suikerzijde staan vanaf nu online. Het gaat om alle documenten die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de wijk op het terrein van de voormalige Suikerunie.

Het betreft het voorontwerp structuurvisie voor het gehele gebied, voorontwerp bestemmingsplan deelgebied noord, het Milieu Effect Rapport en een groot aantal milieuonderzoeken die aan het MER ten grondslag liggen. Mensen kunnen tot en met 3 juni een inspraakreactie indienen.

De Suikerzijde zal uiteindelijk zo’n 5 duizend woningen telen, met ook veel ruimte voor onderwijs, cultuur en ondernemen. Bovendien wordt het een groen stadsdeel met een groot park en een groene inrichting van straten en kades. “In De Suikerzijde staat leefkwaliteit centraal,” zegt wethouder Roeland van der Schaaf, “en dat betekent ook dat de auto ondergeschikt is aan voetganger, fiets en openbaar vervoer.”

De geplande inloopavond voor omwonenden en andere belangstellenden kan door het coronavirus niet doorgaan. Op de website desuikerzijde.groningen.nl staat alle informatie die anders tijdens de inloopavond getoond zou worden.