Herstelruimtes geopend in Martini Ziekenhuis voor personeel corona-afdelingen

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

In het Martini Ziekenhuis zijn deze week speciale ‘herstelruimtes’ ingericht waar personeel van afdelingen met veel corona-patiënten hun korte pauze tijd maximaal kunnen benutten voor ontspanning.

Het Facilitair Bedrijf en P&O in samenwerking met de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis  hebben de herstelruimtes ingericht op de afdelingen waar coronapatiënten liggen. De ruimte bevinden zich onder meer op de IC, de Spoedeisende Hulp en de tijdelijk ingerichte IC. Binnenkort wordt er ook eenzelfde grotere ruimte ingericht waar alle medewerkers van het ziekenhuis gebruik van kunnen maken.

“Onze collega’s hebben maar vijf minuten pauze, dus die tijd wil je maximaal benutten,’ vertelt Lia van der Meij, projectleider van de herstelruimtes. ‘Daarom hebben we de inrichting aan laten sluiten bij de wensen van de medewerkers. Deze bestaat uit relaxstoelen, massagestoelen en een machine om ijsdrankjes – ‘slush’ – mee te maken.”

De totstandkoming van de herstelruimtes was volgens Jos Nijhof, stafdirecteur Facilitair Bedrijf, een mooie samenwerking tussen werknemers die nu voornamelijk op afstand moeten werken: “Het is een absolute topprestatie. De nieuwe faciliteiten zijn in korte tijd gerealiseerd met maximale inzet, ondernemerschap en deskundigheid. Van onze collega’s en van de verschillende leveranciers.”