Culturele Raad Haren zoekt kandidaten voor cultuurprijs

nieuws
Foto: D66 Groningen (Twitter)

De Culturele Raad Haren roept inwoners van Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen op kandidaten voor te dragen voor toekenning van de Dickens Award. De award is bedoeld voor personen of culturele instellingen met een binding met de voormalige gemeente Haren die zich op cultureel gebied hebben onderscheiden.

Kandidaten of culturele instellingen moeten zich op cultureel gebied te hebben onderscheiden of zich aantoonbaar te hebben ingezet voor het plaatselijke culturele leven. Dat mag, volgens de organisatie, zich hebben getoond in de breedste zin van het woord. Een jury met leden van de Gemeente Groningen en de Culturele Raad Haren kiest de winnaar uit de voorgedragen kandidaten.

De prijs bestaat uit een bronzen legpenning en een bijbehorende oorkonde. De winnaar wordt bijgeschreven op een erelijst in de Dickens Room van de Stichting Sociëteit Dickens Room in het Clockhuys in Haren. Nominaties (met korte toelichting) kunt u indienen tot uiterlijk 30 juni  bij de Culturele Raad Haren via het e-mailadres: info@cultureleraadharen.nl .

Wanneer de prijs wordt uitgereikt, is nog niet bekend. In verband met de coronacrisis wordt gewacht op een geschikt moment.