CBR schrapt alle examens tot 20 mei

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen schrapt alle examens tot 20 mei. Dat heeft het CBR woensdagavond bekendgemaakt.

Voor de periode van 29 april tot en met 20 mei stonden 22.000 toetsen geplanned. Deze zijn vanwege de coronacrisis allemaal geannuleerd. Het gaat om theorie- en praktijkexamens. Daarnaast heeft het CBR besloten dat alle theorie-examens en praktijkexamens die na 20 mei ingeplanned stonden ook zijn geannuleerd. Deze kunnen kosteloos opnieuw worden gepland. Volgens het CBR moet deze maatregel het makkelijker maken om de examens weer op te starten wanneer het besluit komt dat de coronamaatregelen versoepeld worden.

Het CBR heeft daarnaast besloten dat alle uitslagen van theorie-examens voor auto’s en bromfietsen die zouden vervallen tussen 16 maart en 1 juni geldig blijven tot 1 december.

Deel dit artikel: