Burgemeester gaat op dak van Forum om hulp vragen voor kinderen van Moria

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen gaat donderdag rond het middaguur op het dak van het Forum via een livestream om aandacht vragen voor de kinderen die in slechte omstandigheden verblijven in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.

De actie maakt onderdeel uit van #SOSMORIA. Bijna veertig gemeenten in Nederland hebben de afgelopen weken aangegeven dat ze graag kinderen willen verwelkomen die nu in het vluchtelingenkamp verblijven. De oproep die Schuiling gaat doen is een signaal in de richting van Den Haag. Op Lesbos is deze week de evacuatie begonnen van de kinderen die geen ouders meer hebben. De kinderen verblijven op Lesbos in zeer onveilige en slechte omstandigheden. Duitsland, Luxemburg en negen andere lidstaten hebben inmiddels aangegeven kinderen te willen opvangen, maar Nederland heeft dit nog niet gedaan.

Met de actie wordt geprobeerd om het onderwerp opnieuw op de agenda te krijgen in de ministerraad die komende vrijdag plaatsvindt. Behalve in Groningen vindt de actie ook in andere gemeenten plaats. Het programma op het Forum begint om 11.58 uur. Behalve burgemeester Schuiling gaat stadsdichter Renée Luth een gedicht voordragen en doet het Humanistisch Verbond een oproep.

De livestream is vanaf 11:58 via deze link te bekijken.

Deel dit artikel: