Boze huurders spreken gemeenteraad digitaal toe

nieuws
Foto: Roel Breet

Huurders uit Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg gaan tijdens het wekelijkse vragenuur van de gemeenteraad als eerste insprekers de gemeenteraad digitaal toespreken.

De huurders zitten al zes jaar met problemen van achterstallig onderhoud, vocht, tocht en hoge energierekeningen. Ze voelen zich door woningcorporatie Wierden & Borgen aan het lijntje gehouden en willen nu dat de wethouder ingrijpt. Ook willen ze dat de gemeente de huurders bijstaat, omdat Wierden & Borgen aangeeft te weinig geld te hebben voor isolatie en verduurzaming. De SP ondersteunt de huurders in raad en daad en zal de problemen woensdag in de gemeenteraad aankaarten.

Woordvoerder Catherine Sala van het huurderscomité zegt: “We hebben van alles geprobeerd. De vele gesprekken met de corporatie hebben alleen maar vertraging opgeleverd en tijd gekost. Uit eigen buurtonderzoek onder 118 huurders blijk dat mensen hun buurt hoog waarderen maar de kwaliteit van woningen een onvoldoende geven.” Dat de corporatie zegt geen geld voor isolatie en verduurzaming te hebben, is voor het huurderscomité onacceptabel.

Deel dit artikel: