Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen weer toegenomen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in Groningse ziekenhuizen is in vergelijking met maandag toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het ROAZ, die dinsdagavond naar buiten werden gebracht.

Op Intensive Care-afdelingen werden dinsdagochtend 44 patiënten behandeld. Maandag waren dit nog 45 patiënten. Op de afdelingen voor reguliere zorg is een ander beeld te zien. Daar is sprake van een toename. Maandag werden op deze afdelingen 58 patiënten verzorgd, dinsdag is dit aantal toegenomen tot 67. In totaal werden er dinsdag 111 coronapatiënten behandeld. Zondag waren dit nog 103. Het is onbekend waar de toename door wordt veroorzaakt.

Het aantal patiënten opgenomen in ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies is eveneens toegenomen. Dinsdag werden er in totaal 199 coronapatiënten behandeld. Een etmaal eerder waren dit nog 193. Volgens het ROAZ is er in de noordelijke ziekenhuizen ondanks de toename nog voldoende capaciteit beschikbaar.