Aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen flink afgenomen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in Groningse ziekenhuizen is in vergelijking met dinsdag afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het ROAZ, die woensdagavond naar buiten werden gebracht.

Op Intensive Care-afdelingen werden woensdagochtend 38 patiënten behandeld. Dinsdag waren dit nog 44 patiënten. Op de afdelingen voor reguliere zorg is eveneens een afname te zien. Dinsdag werden op deze afdelingen 67 patiënten verzorgd, woensdag is dit aantal afgenomen tot 56. In totaal werden er woensdag 94 coronapatiënten behandeld. Dinsdag waren dit nog 111.

Het aantal patiënten opgenomen in ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies is eveneens afgenomen. Woensdag werden er in totaal 181 coronapatiënten behandeld. Een etmaal eerder waren dit nog 199. Volgens het ROAZ is er in de noordelijke ziekenhuizen voldoende capaciteit beschikbaar.