25 Nieuwe tips over brand zendmasten

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De politie heeft 25 tips ontvangen over de brandstichtingen bij zendmasten nadat er dinsdagavond beelden werden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dat laat de politie weten.

Deze maand is er al zeventien keer brand gesticht bij zendmasten in het land. Dit gebeurde onder andere bij een mast aan de Koningsweg in Groningen. Vorige week liet het tv-programma bewakingsbeelden zien van die brandstichting. Die werden in de uitzending nog eens vertoond aangevuld met beelden van een brandstichting bij een mast op een parkeergarage in Amsterdam. Of de gouden tip ook tussen de tips zit wil de politie niet zeggen, wel dat het om bruikbare informatie gaat. Vorige week kwamen er na de uitzending 35 tips binnen.

De brandstichtingen bij zendmasten worden door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid als zorgelijk beschouwd. Mensen die tips hebben over de brandstichtingen kunnen contact opnemen met de politie via de Opsporingslijn op 0800 60 70 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000..