Vluchten vanaf Eelde naar London Southend geannuleerd na faillissement Flybe

nieuws
Foto: AeroPixels via WikiMedia Commons (CCY 2.0)

De Britse vliegmaatschappij FlyBe is failliet. Daarom zijn vanaf woensdagavond alle vluchten gecanceld. Ook de vluchten van Stobart Air vanaf Groningen Airport Eelde naar London Southend zijn vooralsnog geannuleerd.

Middels een brief en een tweet roept Flybe reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen voor hun vlucht. “Reizigers die tickets hebben geboekt vanaf Eelde naar London, wordt geadviseerd contact op te nemen met de partij waar de tickets geboekt zijn,” zo schrijft de luchthaven in Eelde op haar website.

Flybe zat al langere tijd in financieel zwaar weer. In januari kreeg het bedrijf nog tijdelijk uitstel van betaling voor belastingen, de zogenaamde Air Passenger Duty (APD). De grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa zou te maken hebben met fors minder boekingen. Hoewel het bedrijf dit zelf ontkent, meldt de BBC dat het coronavirus de genadeklap heeft toegebracht aan Flybe.

Afgelopen maandag meldde Groningen Airport Eelde nog dat Flybe, door een wijziging in de vliegtijden vanaf London Southend, meer bestemmingen vanaf Eelde mogelijk maakte.