Sportparken sluiten deuren in verband met coronavirus

Sportparken binnen de gemeente Groningen sluiten hun deuren in verband met het coronavirus. De KNVB liet donderdag weten zowel de professionele als amateurvoetbalwedstrijden in Nederland af te lasten tot 31 maart. 

Naast deze maatregel stopt een aantal clubs ook met het geven van trainingen, zoals vv Helpman. “De enige oplossing is even niks en de kantine op slot”, zegt Jan van der Lei, voorzitter van de voetbalclub. De wedstrijden die gepland stonden worden door de KNVB verplaatst. Het sluiten van het sportpark heeft gevolgen voor de club. “Het is vreselijk balen dat we niet met onze hobby bezig kunnen zijn”, voegt Van der Lei toe. Als voorzitter wil hij verantwoordelijkheid nemen en de gezondheid van leden staat voorop. De maatregelen van het RIVM en de KNVB worden opgevolgd door de club. Helpman hoopt na 31 maart weer te kunnen starten met de trainingen.

Deel dit artikel: