RUG schrapt colleges bij Tandheelkunde door schaarste aan mondkapjes

nieuws
foto: Google Streetview

De opleiding Tandheelkunde van de Rijksuniversiteit Groningen gaat colleges en trainingen schrappen om mondkapjes te besparen. Dat meldt de Universiteitskrant vrijdagmiddag. Door het coronavirus is er grote vraag naar mondkapjes, waardoor er in de loop van de tijd tekorten zouden kunnen ontstaan.

Hoewel er volgens een woordvoerder van het UMCG nog geen tekort is aan mondkapjes bij het UMCG, wordt er wel spaarzaam mee omgegaan. De behandeling van patiënten krijgt daarom voorrang op het gebruik van mondkapjes, ten koste van gebruik bij colleges en trainingen in het skills-centrum van het opleidingsinstituut.

Alle afspraken op de afdeling tandheelkunde gaan nog wel gewoon door, maar de woordvoerder zegt de situatie van dag tot dag te bekijken, omdat de situatie moeilijk te voorspellen is.

Deel dit artikel: