Pas geverfde fiets laat brandweer uitrukken

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest vrijdagavond in actie komen in de Johannes Vermeerstraat vanwege een pas geverfde fiets. Dat laat Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl weten.

De melding van een vreemde lucht kwam rond 19.00 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. “Bewoners van een flat roken een vreemde lucht”, vertelt Ten Cate. “Omdat ze het niet vertrouwden belden zij de hulpdiensten. Bij aankomst zijn de brandweerlieden direct een onderzoek gestart. Daarbij werden meerdere ruimtes bekeken en onderzocht. Uiteindelijk wist men de oorzaak te achterhalen. In een kelderbox stond een pas geverfde fiets. De fiets was de oorzaak van de vreemde lucht.”

De brandweerlieden zijn daarop weer teruggekeerd naar de kazerne.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl