Overheid zet NL-Alert in om coronavirus

nieuws
Foto: Wouter Hooijer

De overheid heeft zondagochtend een landelijk NL-Alert laten verzenden. In het bericht worden mensen opgeroepen om de instructies om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in acht te nemen.

“Houd 1,5 meter afstand”, meldt het bericht dat rond 11.30 uur verspreid werd. “Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm u zelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona.” Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is het belangrijk dat iedereen doordrongen raakt van de noodzaak om zich aan de regels te houden. Daarom is gekozen voor een NL-Alert.

“Godverdomme”, zegt Tim op Twitter. “Ik schrik me de pleuris en nu ligt er koffie over de hele tafel.” Het bericht wordt verstuurd omdat ondanks alle waarschuwingen mensen er massaal op uit trekken. Zaterdag was het beeld dat het druk was op de stranden, in parken en bij bouwmarkten.