Oude lijnbussen krijgen nieuwe bestemming

Het AOC Terra en Alfa College werken samen om twee oude bussen op het suikerterrein om te bouwen tot lesruimtes.

Op het terrein worden veel praktijk lessen gegeven, en er wordt veel gewerkt aan onder andere bouw- en landbouwprojecten door studenten. Één bus wordt ingericht als leslokaal. De tweede bus wordt een “fabric lab”, die studenten van mode ontwerp studies kunnen gebruiken om te experimenteren met kleuren en stoffen.

Op het suikerterrein staat al een gebouw waar de studenten les krijgen, maar volgens Sjoerd Pol van het AOC Terra is er toch een gebrek aan ruimte ontstaan. De bussen moeten een oplossing bieden voor dit probleem.

De Bussen maken deel uit van een groter plan om een dorp van de toekomst te maken. Hier komen ook nog tiny houses bij, en een fruitbomenkwekerij. Het dorp van de toekomst heeft als doel om studenten van praktijkgericht onderwijs een plek te geven waar ze kunnen werken aan hun praktische vaardigheden.

Deel dit artikel: