Makro en Sligro gaan open voor consumenten tijdens coronacrisis

nieuws
foto Martin Nuver. 112groningen.nl

In de loop van donderdag gaan zelfbedieningsgroothandels zoals de Makro, de Sligro en mogelijk ook de Hanos open voor consumenten. Dat maakte het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, donderdag bekend.

Het betreft een tijdelijke openstelling gedurende de coronacrisis. Normaal zijn deze zelfbedieningsgroothandels alleen open voor bedrijven. Doordat horecabedrijven hun deuren moesten sluiten, hebben de groothandels bijna geen klandizie meer. Om te voorkomen dat voedingsmiddelen bederven, zijn ook mensen zonder klantenpas welkom om te winkelen in deze groothandels.

De openstelling maakt onderdeel uit van het noodpakket dat de levensmiddelensector eerder deze week presenteerde aan minister-president Mark Rutte. Het CBL zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten geïnformeerd te hebben over deze noodzakelijke stap om de voedselvoorziening op peil te houden.