Hornbach stelt klantregulering in vanwege grote drukte

nieuws
Foto: Jordi Haverdings - 112groningen.nl

Bouwmarkt Hornbach heeft zaterdag per direct een klantregulering ingesteld vanwege het coronavirus. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De bouwmarkt ziet dat het de afgelopen dagen erg druk is. Omdat ook zaterdag massaal mensen naar het gebouw komen heeft het besloten om een maximum aantal klanten dat binnen mag zijn in te stellen. Voor de Hornbach betreft dit honderd mensen tegelijkertijd. Dit betekent dat er voor het gebouw een lange wachtrij staat. Het bedrijf roept bezoekers op om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Zondag zal het bedrijf eenmalig gesloten zijn. Daarnaast gaat er vanaf maandag gewerkt worden met aangepaste openingstijden. Hornbach is niet het eerste bedrijf in Groningen dat klantregulering instelt. Eerder deed Bauhaus dit al. De Ikea besloot zelf om de deuren helemaal te sluiten.