Honderden kapsalons sluiten per direct de deuren

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Kapsalons die aangesloten zijn bij Kappersunited sluiten vanaf maandag per direct de deuren. Kappersunited vindt het vanwege het coronavirus onverantwoord om door te knippen.

Onder Kappersunited vallen ketens als Cosmo Hairstyling, Kinki Kappers, Team Kappers en BrainWash. Samen hebben zij zo’n zeshonderd vestigingen in het land waarvan een aantal in Stad. “Wij willen een bijdrage leveren in de strijd tegen het virus”, laat een woordvoerder weten. “Wij kunnen de mensen op dit moment simpelweg niet meer geruststellen. De richtlijn om anderhalve meter afstand te houden is voor kappers niet na te leven en de voorzorgsmaatregelen wat betreft hygiëne die al zijn genomen in de kapperszaken zijn voor veel kappers en klanten niet voldoende.” Directe aanleiding om te sluiten is het NL Alert dat zondag verstuurd werd. In dit bericht werd nadrukkelijk opgeroepen om afstand te houden. Het RIVM vindt echter dat kapsalons gewoon open kunnen blijven.

De maatregel betekent dat in Groningen diverse kapperszaken gesloten zijn. Kinki Kappers heeft bijvoorbeeld een vestiging in de Oosterstraat. BrainWash heeft een locatie aan de Dierenriemstraat in winkelcentrum Paddepoel. Vorige week maandag maakte barbershop De Zwarte Raaf in de Zwanestraat al bekend de deuren te sluiten.