FB Oranjewoud neemt aandelen gemeente Groningen Airport Eelde over

De gemeente Groningen heeft alle aandelen in Groningen Airport Eelde (GAE) voor een symbolisch bedrag van één euro verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. 

De gemeente heeft 26 procent van de aandelen van het vliegveld in bezit. Groningen wilde al een tijd van deze aandelen af. Die stonden ook voor één euro in de boeken. FB Oranjewoud heeft als doel het ondernemersklimaat in het noorden te verbeteren en vindt het belangrijk dat Noord Nederland een vliegveld heeft.

FB Oranjewoud is volgens de gemeente een geschikte partij die ondernemersvisie kan vertegenwoordigen. Jorrit Volkers, bestuursvoorzitter van de stichting FB Oranjewoud zegt: “Groningen Airport Eelde is een essentieel onderdeel van de Noord-Nederlandse infrastructuur. Het vliegveld is voor Noord-Nederland een belangrijke, aantrekkelijke vestigingsfactor. Bovendien is Groningen Airport Eelde een mogelijk goede aanjager van de werkgelegenheid in de regio.”

Deel dit artikel:

 1. Een mooi bericht in deze donkere dagen. Eindelijk een private partij welke niet gebonden is door ambtelijke molens. Nu hopen dat men binnen afzienbare tijd tot baanverlenging overgaat zodat Eelde een volwaardig vliegveld kan gaan worden.

 2. Van 2500 naar minimaal 3500 m1 dan kan elk vliegtuig landen en stijgen. Shiphol wil het vracht verkeer graag kwijt. Kijk KLM doet zn passagiers toestellen weg en de. 3 vracht vliegtuigen 747 blijven in gebruik 1 langere landingsbaan 2 grote vrachtloods 3 maak een hal waar alle types vliegtuigen inpassen dan kun je vliegtuigen slopen / totale revisie uitvoeren, vele monteurs zouden graag naar de kop Drenthe verhuizen

 3. Baanverlenging gaat niet helpen. Die naar 2500m werd decennialang gepropageerd als dé oplossing om Airport Eelde tot een succes te maken. Niets van terecht gekomen. Een verlenging naar 3500m zal dat niet anders maken. Want als het succes dan uitblijft, zal men gaan roepen dat er een spoorverbinding moet komen. En dan is er wel weer wat anders. Kortom, een eindeloos gebed. Waarheid is dat Eelde gewoon niet op een goede plek ligt. Te ver van de Randstad en te dicht bij Bremen. Simple as that.

 4. Voor 1 Euro?
  Tijdens de Corona Crisis wordt voor 1 EURO aandelen van een vliegveld verkocht?

  Hadden ik – en anderen die van gezonde lucht houden – die aandelen van het vliegveld ook kunnen kopen?
  Of is dat alleen weggelegd voor vrienden…

  Ik ben nu juist zo blijk met de gezonde lucht.
  En ik denk velen met mij.

  Kleine Corona – virus
  Grote Corona – houtrook
  Mega Corona – vliegverkeer

  Dankzij corona-uitbraak ademt Chinese stedeling eindelijk schone lucht
  “Steden als Hongkong, Sjanghai en Peking lagen op 20 januari nog onder een dikke laag smog. Een maand later heeft praktisch heel China schone lucht.”

  Mevrouw Kiki

 5. Ik vreesde dat dhr Muijzert afscheid van hem had genomen. Maar hij is weer terug!
  Wellicht had hij het druk met het adviseren van de provincie over de ombouw van de zuidelijke ringweg.
  Of er naar hem geluisterd wordt is de vraag omdat zijn apocalyptische voorspellingen nooit uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *