Eén klant per tien vierkante meter bij supermarkten en drogisterijen

nieuws
Foto Fenna Besijn Ontsmetten bij Jumbo Supermarkt

Supermarkt- en drogisterijketens voeren per direct een deurbeleid in.  In de winkels mag nog maar één klant per tien vierkante meter aanwezig zijn.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen draagt supermarkt- en drogisterijmanagers op om, middels beveiligers of speciaal aangesteld personeel, een deurbeleid te hanteren. De drogisterijen zullen werken met een beveiliger of houden het aantal klanten in de winkel beperkt door het meenemen van een mandje verplicht te stellen. Als de mandjes op zijn, dan is de winkel vol. Ook in supermarkten wordt het gebruik van winkelmandjes of karren verplicht.

De maatregelen volgen nadat het kabinet maandagavond strengere maatregelen afkondigde in verband met het coronavirus. Deze moeten de afstand tussen mensen in de openbare ruimte en winkels beperken tot anderhalve meter.