Brandweer bevrijdt beknelde voet van jong meisje uit fiets

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op de Diamantlaan is donderdagochtend een jong meisje met haar voet vast komen te zitten tussen de voorvork en het voorwiel van haar fiets. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur ter hoogte van de kruising met de Protonstraat. “Het meisje fietste op het fietspad dat parallel loopt aan de Diamantlaan”, vertelt Ten Cate. “Op een gegeven moment is ze met haar voet klem komen te zitten en daardoor ten val gekomen.” Behalve een ambulance kwam ook de brandweer ter plaatse omdat het niet lukte om de voet tussen de voorvork en het voorwiel vandaan te krijgen. “De brandweerlieden hebben haar bevrijdt.”

Het meisje is vervolgens meegenomen in de ambulance. De dienst Handhaving van de gemeente heeft de fiets meegenomen. Naar de precieze toedracht wordt onderzoek gedaan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: