Botsende belangen bij klaphekjes aan de Paterswoldseweg

nieuws
Foto: Grunobuurt

Bij De Rank aan de Paterswoldseweg waren klaphekjes. In december zijn ze weggehaald en nu zijn ze er weer, tot verdriet van onder meer de buurtvereniging.

‘Is bekend waarom de klaphekjes bij De Rank (Paterswoldseweg 123) zijn teruggeplaatst? We waren december vorig jaar juist zo blij dat die gevaarlijke dingen eindelijk waren weggehaald’, vraagt de buurt aan de gemeente.

Die antwoordt: ‘Ik heb net even contact gehad met de Wijkpost en een collega gaf aan dat ze op verzoek van De Rank weer zijn teruggeplaatst’.

‘Mogen ze dan ook op verzoek van alle ouders en kinderen van De Starter weer verwijderd worden? Ze zijn echt levensgevaarlijk, zeker voor kinderen die net leren fietsen en voor mensen met kleine kinderen op de fiets’, reageert een betrokkene. ‘Het is zo eng om daar s ochtends af te slaan richting school. Je wiel komt makkelijk in zo’n gleuf’.

De gemeente: ‘Zou je daarvoor het contactformulier willen invullen. Als je dan ook je gegevens wilt achterlaten dan gaan we kijken naar de mogelijkheden en komen we er op terug’.