Bekende Groningers: “Corona is erger dan je denkt, hou je aan de regels!”

nieuws

De Veiligheidsregio Groningen is zaterdagavond een campagne begonnen om de mensen te wijzen op het in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus. Voor de campagne zijn bekende Groningers ingezet.

In een videoboodschap richten cabaretier Bert Visscher, voetbalscheidsrechter Siemen Mulder, fotograaf Joram Krol en voetbaltrainer Erwin Koeman zich tot de Groningers. “Het klinkt een beetje schoolmeesterachtig, maar we hebben elkaar hard nodig”, zegt Visscher in zijn videoboodschap. “Zo ingewikkeld is het ook niet want je kent de regels. Blijf anderhalve meter van elkaar verwijderd, gebruik papieren zakdoekjes, geef elkaar geen hand en was regelmatig je handen. Dat is alles wat we hoeven te doen. Tot nu toe.”

“Kloten-virus”
“Als we het met zijn allen doen dan zijn we in ieder geval in gevecht tegen dit kloten-virus. We hebben elkaar allemaal nodig. Het is serieus, en het is veel erger dan we misschien denken.”

“Niet huilen als je opa over twee weken op de IC ligt”
De oproep van de bekende Groningers volgt op een dag waarbij een deel van de bevolking de regels aan zijn laars lapte. Het was druk op de Nederlandse stranden, bij de bouwmarkten stonden wachtrijen en ook op diverse andere plekken klonterden mensen samen. Dit tot afgrijzen van een ander deel van de bevolking die op social media haar beklag deed. “En over twee weken niet gaan huilen als je opa op de intensive care ligt omdat je het allemaal niet wist”, aldus Jelmer op Twitter.

Ook andere Groningers sluiten zich aan bij de actie en sturen video-boodschappen naar de Veiligheidsregio.

Deel dit artikel: