Welvaart in Noord Nederland toegenomen

nieuws
Foto: PxHere (CC 0.0)

De welvaart in Noord-Nederland is toegenomen. Er zijn minder inwoners met een laag inkomen, het aantal mensen met een hoog salaris is gestegen.

Dat blijkt uit onderzoek van Trendbureau Drenthe, Sociaal Planbureau Groningen en het Fries Sociaal Planbureau over de periode 2011-2017.

Het inkomensverschil tussen rijk en arm in het noorden is wel gegroeid. Ook neemt de welvaart minder toe in krimpgebieden, omdat de mensen met hogere inkomens vertrekken. Studenten uit de krimpgebieden gaan vaak naar de steden, zoals Groningen, om te studeren en keren niet terug.

Deel dit artikel:

  1. Zou dat iets te maken hebben met het leenstelsel, waardoor meer studenten (met lage inkomens) ‘thuis’ blijven wonen? Ze mogen mij vertellen dat de studenten die wel in Stad Groningen wonen daar ook blijven nadat ze zijn afgestudeerd en niet naar de Randstad vertrekken. En waar naartoe zijn die mensen met lage inkomens dan vertrokken, Overijssel? Hebben ze Delfzijl misschien buiten de cijfers gehouden? Hebben Groningen en Drenthe geen krimpgebieden? 2011-2017, Ik dacht dat we in 2020 leven. Toenemende welvaart in krimpgebieden, terwijl hogere inkomens vertrekken, verklaring, leegloop/vergrijzing! En wat heb je aan inkomsten als je die niet afzet tegen uitgaven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *