Voorstel SP over wmo-vervoer haalt het niet

nieuws
foto: Kecko / Flickr.com

De bezuinigingen op het wmo-vervoer gaan door. Dat bleek woensdagavond na een bijeenkomst van de gemeenteraad over een voorstel van de SP.

De gemeente wil 225.000 euro bezuinigen op het vervoer van mensen met een handicap. Het instaptarief wordt verhoogd en de mensen mogen per jaar maximaal 1500 kilometer met de taxi mee. Van de 5.500 mensen die in Groningen gebruik maken van het wmo-vervoer, zouden er voor zo’n honderd meer kilometers nodig zijn. Met hen volgt een keukentafelgesprek, aldus wethouder Inge Jongman. Zij hoeven zich geen zorgen te maken.

Volgens de SP en een belangengroep is hier sprake van discriminatie. Nu het voorstel van de socialisten het niet heeft gehaald, gaan de bezuinigingen gewoon door.

Deel dit artikel:

  1. In plaats van zeuren over de bezuinigingen zoeken naar maatwerk voor de mensen die meer dan 1500km gebruiken. Kennelijk hebben minder dan 2% van de WMO gebruikers last van deze bezuiniging. Er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden.

  2. Gratis advies: Alle gebruikers van deze dure taxi voorziening opnieuw indiceren. Dan zal je zien dat heel veel gebruikers ten onrechte gebruik maken van deze voorziening. Heel veel gebruikers kunnen nl. ook met het reguliere openbaar vervoer reizen en hebben in het verleden ten onrechte een Wmo taxipasje gekregen. Als deze vervoersvoorziening alleen wordt toegekend aan gehandicapten die deze regiotaxi écht nodig hebben dan hoef je daar ook niet op te bezuinigen. Nu maken veel te veel mensen gebruik van de Wmo regiotaxi.

  3. Ik zou wel eens willen weten hoeveel geld de gemeente kwijt is aan al die herindicaties. Misschien moet er een gemeentepotje komen voor versleten keukentafelstoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *