Stadse brandweer assisteert bij uitslaande boerderijbrand

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Stadse brandweer heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij de bestrijding van een boerderijbrand in Usquert. Het betrof een uitslaande brand.

De brand aan de Middendijk werd rond 16.10 uur gemeld. “Het gaat om een leegstaande boerderij”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “De eerste brandweerwagens zijn ter plaatse. Zij hebben geconstateerd dat er geen mensen en dieren meer binnen zijn.” Aanvankelijk werden de blusgroep van Uithuizen gealarmeerd, maar al snel bleek dat meer hulp nodig was. “Het bluswater moet vanaf een flinke afstand worden aangevoerd. Daarom hebben we het ‘groot watertransport’ met een dompelpomp van de Stadse brandweer laten komen.” Deze wagen heeft drie kilometer brandslangen aan boord waarmee een grote afstand kan worden afgelegd.

Ondanks de inzet van de hulpdiensten kon men niet voorkomen dat de boerderij uitbrandde. “Bij de brand is mogelijk wat asbest vrijgekomen. Deze delen zijn op eigen terrein terechtgekomen. Omdat de boerderij afgelegen ligt is er geen gevaar voor de omgeving.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Deel dit artikel: