Oud-wethouder Van Keulen tevreden over Hyperloop lobby

nieuws
Foto: Hardt Hyperloop

‘We hadden een club van ondernemers in Groningen die geprobeerd heeft om de Formule 1 naar Assen te halen vorig jaar. Dat is niet gelukt. Maar dat smaakte wel naar meer’.

‘Dus toen naar buiten kwam dat Groningen en Zeeland nog in de race waren voor dit testcentrum hebben we de koppen bij elkaar gestoken’, aldus oud-wethouder Joost van Keulen (VVD).

Innovations Origins heeft van Keulen gesproken over de lobby:

Maar waarom wilden jij en die Groningse ondernemers de Hyperloop naar Groningen halen?
‘Omdat zij van reuring houden en omdat ze denken: die economie in Noord-Nederland die moet een impuls hebben’.

Je bent 6,5 jaar wethouder economie in Groningen geweest. Heeft dat nog een rol gespeeld?
‘Nou ja. Toen we dat persbericht van Hardt zagen, zaten we in twee telefoontjes – niet alleen door mijn contacten maar ook door die van iemand anders – bij de goede ambtenaar van de provincie’.

Wat zei die ambtenaar?
„Hij zei: ga het ecosysteem maar inzetten. Want daar zit Hardt naar te vragen. Dus wij zeiden: wij zíjn het ecosysteem. Je moet je voorstellen: op die campagne voor de Formule 1 zat een kerngroep. En daar achter stonden nog 150 bedrijven.”

Het hele artikel van Innovations Origins staat hier.

Deel dit artikel:

 1. we mogen ons in het hoge noorden gelukkig prijzen met dit wonderkind!
  hij zou vliegveld eelde met 2 vingers in de neus ook nog uit het slop kunnen trekken (en nog veel meer).

 2. Van Keulen de man die tijdens zijn wethouderschap met meerdere petten tegelijk opliep, totaal ongeloofwaardig persoon en een rasechte VVD’er.

 3. Ooit reageerde ik op Twitter op zijn voortdurend gedweep met grote bedrijven om niet te vergeten dat er ook veel kleine bedrijven zijn die mooi werk verrichten. Binnen het kwartier had hij mij op Twitter ontvolgd. Remco Kouwenhoven is ook zo’n type: de medewerkers van DSW/Iederz kregen de opdracht (!) om niet meer door zijn woonwijk te rijden om op het werk te komen omdat hij dat sluipverkeer vond. Men moest via de A7 en Ringweg naar de Peizerweg rijden. Werd gewoon per email aan de medewerkers meegedeeld. Ik wil alleen maar zeggen: het gaat om ego’s, eigen belang en het voor de bühne jezelf profileren. Ik heb geen respect voor bestuurders als Van Keulen en Kouwenhoven. We hebben Marjo’s van Dijken en Elly Pastoors’ nodig: integer en bevlogen.

 4. Nou nou… een stalen buis van 3 km (waar de financiering nog niet steeds helemaal van rond is) binnenhalen en daar een paar miljoen subsidie aan verkwisten is echt iets om trots op te zijn zeg!

 5. Een regelrechte clown, dat was het. Totaal incapabel voor het wethouderschap.

  En die zgn lobby voor de formule 1 in Assen was slechts bedoelt om tegengewicht te geven voor het noorden. Alsof we meededen. Terwijl het al was beklonken. Wederom een evenement in de Randstad van deze orde ligt nogal gevoelig in het Noorden. Juist daarom.

  Ha! die @Vroem over deze Joost als wonderkind. En hij kan nog niet eens voor zichzelf zorgen. De corruptie past hem wel! Geholpen door de gehele lokale politiek van links naar rechts! Een bedrijf dat is gelokt met 71 miljoen euro belastinggeld! https://www.oogtv.nl/2019/05/oud-vvd-wethouder-joost-van-keulen-uit-politiek-en-naar-bedrijfsleven/

  Dat vliegveld Eelde een rampscenario ontketend, zegt alles over de noordelijke economie. Maar ondertussen goochelen met de cijfertjes van het CBS.

 6. De echte Stadjers zullen levenslang nooit meer vergeten dat Joost van Keulen hun eeuwenoude historische A-Kerk plek met Bomen heeft gesloopt.

  En dat het – door het zagen – daar nu al enorm is gaan waaien.
  Daar lekker zitten is er dus niet meer bij.

  https://www.oogtv.nl/2018/05/ontwerp-plein-voor-der-aa-kerk-bijgesteld/
  Luxe plantenbakken, doemt hij deze GrevoGrijze betonbakken.
  Met hoogwaardig groen, maar hij kan het amper zeggen….
  Stoeltjes om op te zitten, verdomd als het niet waar is….
  En Fiets Stewards tegen …. geparkeerde fietsen.

  https://www.oogtv.nl/2018/02/omgeving-akerk-moet-aangename-plek-worden/
  Zelfs Ecco van Oosterhout (OOGTV) beweert naar de echte Stadjers dat het hier een PARK wordt.
  Ja hoor, uiteraard lukt dat heren, door de grote Bomen weg te zagen.

  Mevrouw Kiki

 7. Ik doe niet mee met het wedstrijdje Joost uitschelden. Ik vraag me wel af waarom die Hyperloop daar moet komen als Groningen zo verlegen zit om woningen. Betrek Meerstad-Noord weer wij de ontwikkeling van Meerstad. Als je er een buis van 3km voor zet dan lukt dat niet. Die bij kun je ook wel in de Emmapolder bij de Eemshaven kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *