Kleine scootmobiels op proef in Forum

nieuws
Bron foto: By Flammingo (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Het Forum beschikt sinds kort over een paar kleine scootmobiels, waarin mensen met een grote scootmobiel kunnen overstappen. Dat meldt het gemeentebestuur naar aanleiding van vragen van SP en CDA over de toegankelijkheid van het Forum.

‘Forum Groningen is toegankelijk voor alle typen rolstoelen en kleine scootmobiels. Met de grote scootmobiels zijn de liften echter niet begaanbaar. Ook zouden de grote draaicirkels van grotere scootmobiels beschadigingen kunnen aanbrengen aan het interieur. Als alternatief daarvoor werden in de hal van het Forum al rolstoelen aangeboden.

Gegeven de omstandigheden heeft het Forum inmiddels als proef een paar kleine scootmobiels aangeschaft, waarin mensen met een grote scootmobiel op aanvraag kunnen overstappen en verder het gebouw in kunnen. Deze kleine scootmobiels passen in de liften en hebben kleinere draaicirkels.

De rolstoelen van het Groninger Forum moeten altijd geduwd worden. “Uiteraard zijn de medewerkers van het Forum altijd bereid om even te helpen’, meldt het college.

Lees het hele antwoord hier.