Hanze start met ALO-pabo opleiding

nieuws
foto: Niels Linneberg / Flickr.com - creative commons license

De Hanzehogeschool start het komende studiejaar met een nieuwe lerarenopleiding: ALO pabo. Daarmee halen studenten in 4,5 jaar een bachelorsdiploma voor ALO én pabo.

De Hanze hoopt met deze opleiding een bredere groep te interesseren voor het basisonderwijs. De afgestudeerden zijn later zowel leraar basisonderwijs als sportleraar. Zij hebben een goed vooruitzicht op de arbeidsmarkt.

Er worden ALO vakken aangeboden, zoals eigen vaardigheid in sporten, en pabo vakken, zoals Nederlands, rekenen en ontwikkelingspsychologie. Het lopen van stage gebeurt al direct, zowel in de klas als de gymzaal.

De gecombineerde opleiding is volgens de Hanzehogeschool ontwikkeld om letterlijk meer beweging in het basisonderwijs te krijgen. Hij draagt bij aan het gezond opgroeien van kinderen, en biedt vanwege het lerarentekort een goed toekomstperspectief.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *