Groot wooncomplex met studio’s en sociale woningen langs Reitdiep

Er komen 575 woningen tussen de Friesestraatweg en het Reitdiep op de oude Gembetonplek.

In het wooncomplex komen 500 studio’s en 75 sociale wooneenheden. De bouwhoogte varieert van 20 tot 35 meter. Het bestemmingsplan gaat eerst de inspraakrondes in. Daarna start de bouw.

Enkele omwonenden hebben al aangegeven dat ze het gebouw te massaal vinden.

Deel dit artikel:

 1. Waarom bouwen wij nog steeds plafonds op plusminus 2.70 hoogte. Een mens in Nederland is hooguit 2 meter. Enkele uitzonderingen nagelaten. Een lagere plafond is minder volume. En dus kost het minder energie om te verwarmen.

 2. Is dat niet een recept voor ghettovorming? Waarschijnlijk niet de eerste 10 jaar ofzo maar daarna. Hetzelfde als wat met Beijum oost is gebeurd.

 3. Laat deze goed op je inwerken ‘Het bestemmingsplan gaat eerst de inspraakrondes in. Daarna start de bouw’

  Sorry omwonenden. Jullie doen er niet toe

 4. En wat staan er veel bomen op de “artist-impression”……Op t videootje wordt t al weer wat realistischer, geen boom te bekennen…..
  Want bomen, tja, das toch niet het sterkste punt van de gemeente Groningen…
  Een goed, of liever gezegd heel slecht voorbeeld is hierin wel de Gerard Doustraat, eens een straat met heel veel groen. Alles is weg, en er is plaats gemaakt voor een paar enkele boompjes, die overigens nog geplaatst moeten worden….
  Hoezo “Groen” Links……en Glimina Chakor probeert dit te lijmen door wat bloemetjes te zaaien die de wijken “met elkaar moeten verbinden”…….Kappen met kappen!

 5. 2 meter hoge plafonds…. hahaha. Jij bent zeker geboren rond 1950. Ga eens een kroeg in, dan zie je waarschijnlijk niets. Heerlijk die hoge plafonds in die oude huizen. Geeft een mooi ruimtelijk gevoel. Beter dan een huis die net zo hoog is als een caravan. En dat allemaal voor een klimaat sprookje. Nederland gaat de wereld redden… in kabouterhuisjes terwijl we tot de langste mensen van de wereld behoren.. hahaha. Onverkoopbaar als we nog 2 generaties verder zijn. Ik kan het plafond dan al schoonmaken als ik mijn haar niet kam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *