Gewonde bij steekpartij op Energieweg, verdachte aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een steekpartij maandagavond op de Energieweg is een persoon gewond geraakt. Een verdachte, een 29-jarige man uit Groningen, werd aangehouden. Dat meldt de politie.

Het incident vond plaats rond 22.30 uur. “Er heeft een steekincident plaatsgevonden op de Energieweg waarbij een man gewond is geraakt”, vertelt een politiewoordvoerder. “Het slachtoffer is vervolgens hulp gaan zoeken bij een eetgelegenheid aan het Hoendiep. Daar is de man opgevangen door medewerkers, tot de hulpdiensten arriveerden.”

Tekst gaat verder onder de foto


Het slachtoffer wordt in een ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Foto: 112groningen.nl.

Ambulance met zwaailicht en sirene naar ziekenhuis
Incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl ziet dat de steekpartij plaats heeft gevonden op een woonboot. Martin Nuver van 112groningen.nl vertelt dat een ambulance enige tijd voor het fastfoodrestaurant heeft gestaan. “Het slachtoffer is vervolgens met spoed en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De ambulance had bij deze rit de sirene ingeschakeld.”

Persoon aangehouden
De politie meldt dat bij de locatie van het steekincident een 29-jarige man uit Groningen werd aangehouden. “De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en zit vast. Een conflict tussen beide mannen is de aanleiding van de steekpartij.”

Onderzoek
Op de Energieweg startte de politie direct met een onderzoek. “Er staan hier verschillende politiewagens”, ziet Ten Cate. “Op en rond de woonboot wordt onderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt gedaan door medewerkers van de recherche. Daarnaast hebben politiemensen ook een geparkeerde auto doorzocht.” De Energieweg was vanwege de inzet van de hulpdiensten afgesloten.

Foto: Ben de Jager – nieuwsuitgroningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl