Gemeente: bomenkap bij Der Aa-kerk volgens de regels verlopen

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De gemeente ontkent dat ze de kap van drie bomen bij de Der Aa-kerk heeft doorgezet om hoger beroep te voorkomen. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van de PvdD.

Volgens de gemeente is het herinrichtingsplan voor de kerk op zorgvuldige manier ontwikkeld, met de inbreng van omwonenden, ondernemers, erfgoedspecialisten en milieuorganisaties, waaronder De Bomenridders. Bovendien hadden de drie gekapte bomen een verminderde kwaliteit, met kans op tak- en stambreuk en mogelijke aantasting van de monumentale kastanjebomen rond de toren.

De rechtbank heeft het beroep van De Bomenridders voor een deel niet ontvankelijk en voor het overige deel ongegrond verklaard. De gemeente heeft daarop besloten de bomen te kappen voordat de vogels gaan broeden. De kap is gecompenseerd door het plaatsen van drie bomen in de Astraat en drie in de Brugstraat.

Met de uitspraak van de Rechtbank op 23 januari was de kapvergunning van kracht. De Bomenridders hebben hun hoger beroep op 1 februari per mail bij de Raad van State ingediend. De juridische afdeling van de gemeente was daar op maandag 3 februari, toen de bomen gekapt werden, niet van op de hoogte. Volgens de gemeente hebben het hoger beroep en de daadwerkelijke kap elkaar gekruist.

Deel dit artikel:

 1. Dat was hypothetisch !! Godverdomme .. Omdat dit daadwerkelijk in mijn stad gebeurt.

  Bedrijf maar eens goede journalistiek Oog. Ipv als marionet van de politiek het publiek te bespelen

 2. @Sjoerd, ik ben grotendeels met je eens maar bij de OOG zitten geen journalisten maar mensen die hoofdzakelijk persberichten publiceren, en dat heeft een reden namelijk dat OOG geen partij kiest dan wel voorkeur heeft.
  Al is het wel opvallend dat een zeer kleine partij als de PvdD het meeste aandacht krijgt bij de OOG, en ook dat heeft een reden, namelijk dat mensen massaal op de persberichten storten van deze rouwcirkel mensen en de knurften van PvdD.

 3. Als ik een verbouwing nodig heb, doe ik het zelf wel Sjoerd. Ik denk dat jij laag op het lijstje staat, mocht ik hulp van buitenaf nodig hebben. Het is overigens niet jouw huiskamer, maar onze gezamenlijke huiskamer. Aangezien je in de minderheid bent, zul je moeten accepteren dat er wat verandert.

 4. Burgemeester mr. Koen Schuiling (VVD) en gemeentesecretaris Christien Bronda geven antwoord aan de Partij van de Dieren.

  1.
  Wat bedoelen beiden met de zin:
  “Het door De Bomenridders ingediende hoger beroep en voorlopige voorziening en de daadwerkelijke kap
  hebben elkaar gekruist.”

  2.
  “Was dit kruisen – met dit ongewenste effect – opzet?”
  Zo nee, hoe hadden de verantwoordelijken dit kunnen voorkomen?

  3.
  Waarom heeft wethouder van der Schaaf zondagavond niet ingrepen?

  4.
  Hoe pakken andere gemeenten – in heel Nederland – een weekend VoVo op?
  Zij en U krijgen vast wel vaker een weekend VoVo.

  5.
  Wanneer geeft de Raad van State aan u door dat er een VoVo is ingediend?

  Mevrouw Kiki

  Zie – Punt 4!
  https://groningengemeente.partijvoordedieren.nl/vragen/schriftelijke-vragen-betreffende-het-schijnbaar-belemmeren-van-de-rechtsgang-bij-de-bomenkap-bij-de-der-aa-kerk

 5. Sjoerd is helemaal geen rasechte onvervalste authentieke Grunniger. Daar is ie niet nuchter genoeg voer. Er zal wel Spaans bloed in zitten, en cadeautje van een spaanse soldaat uit de 16e eeuw. Groningen stond toen aan de zijde van Spanje tegen Holland. Dat is ie natuurlijk nog steeds niet vergeten.

 6. Groningen had helemaal niets met het ‘Gewest Holland”. Het politiek Den Haag van heden. Groningen had inderdaad graag onderdeel willen zijn van de Spanjaarden.

  Goed opgelet Marc !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *